Galleri

Om

CV

Utbildningar:

 

Konstfack, Textil HKS          1968

Fil Kand, etnologi, Sociologi 1989

Konstvetenskap, Högskolan i Karlstad 20P 1983

 

                     

Rektor och VD för Formakademin AB i Lidköping 1997 - 2007

 

Medlem i duon Korona som arbetar med Konstprojektet ReDesign i separatutställningar

Se mer om Koronas verksamhet på deras hemsida .

Alla dessa tekniker

 

Jag älskar att börja ett nytt projekt och låta det få ett halvår eller ett år. Det blir gärna i en ny teknik, något jag kanske gjort för länge sedan, men som nu ska få en ny chans.

 

Sedan jag återupptog min konstnärliga verksamhet på allvar 2009 har jag tillåtit mig att få prova på många tekniker. Det avspeglar sig i Galleri, där man kan välja mellan måleri, tryck, ReDesign, Foto,m.m.

 

Fotot blev en överraskning. Tanken var att låta en duktig fotograf ta några bilder av Koronas första projekt tillsammans, "Brudkronor". Tyvärr fick fotografen förhinder i sista minuten och jag fick greppa kameran och gör ett försök. Det blev bättre än jag kunde drömma om. Äntligen blev fotona som jag ville ha dem, inte som de råkade bli, när jag förskte förmå någon att fotografera enligt mina direktiv. Sedan dess har jag fotograferat, både till Koronas utställningar och egna rena fotoprojekt.

 

 

Pedagogiken

 

Under mitt arbetsliv har jag undervisat en hel del. Att berätta om och lära ut det man älskar är roligt och oftast mycket tacksamt. Fortfarande håller jag gärna ett föredrag om något inom konst.

I Götene konstförening, där jag är ordförande, lägger vi oss vinn om att både vi i styrelsen och våra medelmmar ska få tillfälle att på olika vis lära oss nytt om konst och konstkommunikation.

 

 

Föreläsningar